ΔΝΤ: Ιταλικό χρέος, παγκόσμιο εμπόριο και Brexit οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη

[ad_1]

Καμπανάκι για το ιταλικό χρέος αναμένεται να κρούσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του που θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο ΔΝΤ, το ιταλικό χρέος συνιστά μείζον ρίσκο για την οικονομία της Ευρωζώνης, όπως και οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο και ένα σκληρό Βrexit, επισημαίνεται στην έκθεση.

Η έκθεση για την οικονομία της Ευρωζώνης θα παρουσιασθεί από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση των  υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 13 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι βασικές προκλήσεις που απειλούν την οικονομία της Ζώνης του Ευρώ έχουν ήδη συζητηθεί με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Η Ιταλία και η δημοσιονομική κόντρα με τις Βρυξέλλες εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ρίσκο για την Ευρωζώνη, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, να επιμένει σε φοροελαφρύνσεις και αύξηση δαπανών, παρά τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού και αύξησης του ιταλικού χρέους, του δεύτερου μεγαλύτερου στην Ευρωζώνη.



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *