H τελευταία ανησυχία στα 737Max της Boeing: Η φυσική δύναμη των πιλότων

[ad_1]

Οι προσπάθειες της Boeing να επαναφέρει τα 737Max στους αιθέρες καθυστερούν εν μέρει εξαιτίας ανησυχιών για το εάν ο μέσος πιλότος έχει αρκετή φυσική δύναμη να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροσκάφους με τον χειροκίνητο στρόφαλο σε ακραίες συνθήκες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, το πρόβλημα που δεν είχε καταγραφεί στο παρελθόν, βρίσκεται στο επίκεντρο αναλύσεων μηχανικών και δοκιμαστικών πτήσεων της Boeing και των αμερικανικών αρχών.

Υπό ορισμένες συνθήκες, όπως όταν για παράδειγμα το αεροσκάφος έχει αναπτύξει πολύ υψηλές ταχύτητες ή βρίσκεται ήδη σε απότομη κλίση, απαιτείται μεγάλη φυσική δύναμη για να γυρίσει κανείς τον στρόφαλο. 

Αν και ούτε η Boeing ούτε οι ρυθμιστικές αρχές περιμένουν αλλαγές στο σχεδιασμό ή τον εξοπλισμό, το ζήτημα αυτό τους αναγκάζει να επανεξετάσουν ορισμένες υποθέσεις ασφαλείας για όλα τα μοντέλα 737. 

Υπενθυμίζεται ότι ο παγκόσμιος στόλος των MAX (περίπου 400 αεροσκάφη) καθηλώθηκε τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από δύο αεροπορικές τραγωδίες, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 346 άνθρωποι. 

Πηγή: Wall Street Journal 



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *