Η Γερμανία χαλαρώνει τους συνοριακούς ελέγχους από το Σάββατο

[ad_1]

Στη χαλάρωση ορισμένων συνοριακών ελέγχων θα προχωρήσει η Γερμανία από το Σάββατο, προκειμένου έως τις 15 Ιουνίου να είναι ελεύθερη η διακίνηση των ταξιδιωτών σε όλη την Ευρώπη.

Όπως επιβεβαιώσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σήμερα, οι συνοριακοί έλεγχοι οι οποίοι αποφασίστηκαν μαζί με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία γοα τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και οι οποίοι πρόκειται να λήξουν στις 15 Μαΐου, θα παραταθούν έως τις 16 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, ορισμένα περάσματα θα ανοίξουν ξανά.

Στόχος είναι έως τα μέσα Ιουνίου να είναι ελεύθερα τα ταξίδια προς την Ευρώπη», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός προσθέτοντας ωστόσο ότι οι συνοριακοί έλεγχοι θα επαναληφθούν εφόσον υπάρξουν νέα κύματα της πανδημίας.

Το γεγονός είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα και η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού και Γεωργίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

«Από τις 15 Ιουνίου θα είναι εφικτό να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό O1 και πρόσθεσε πως οι όροι διέλευσης από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν ήδη από τις 15 Μαΐου και πλέον θα επιτρέπονται τα επαγγελματικά ταξίδια και οι επισκέψεις σε συγγενείς, πρόσθεσε.

Η Κέστινγκερ διευκρίνισε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομίλησε για το θέμα χθες με τον Αυστριακό ομόλογό της Σεμπάστιαν Κουρτς και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στο σταδιακό άνοιγμα των συνόρων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *