JPMorgan: Βλέπει Τζόνσον πρωθυπουργό, νέα παράταση στο Brexit, αλλά και κίνδυνο no deal

[ad_1]

Η αποτυχία της Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει στήριξη επί της νέας πρότασής της αυξάνει τον κίνδυνο μίας εξόδου χωρίς συμφωνία, προειδοποιεί η JPMorgan.

Η αποτυχία της Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει στήριξη επί της νέας πρότασής της αυξάνει τον κίνδυνο μίας εξόδου χωρίς Συμφωνία, προειδοποιεί η JPMorgan. To πιο ισχυρό, με διαφορά, σενάριο για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα είναι ωστόσο μία περαιτέρω παράταση στο Brexit. 

Στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων, η JPMorgan αύξησε τις πιθανότητες του no deal Brexit στο 25% από 15%. Παράλληλα αύξησε στο 60% από 50% την πιθανότητα παράτασης του Άρθρου 50 και περιόρισε δραστικά στο 15% από 35% τις πιθανότητες μίας εξόδου στη βάση της Συμφωνίας, που έκλεσει η Μέι με τους 27. 

Σε σημείωμά της προς τους επενδυτές υπό τον τίτλο «Brexit: Ώρα να φοβηθούμε, καθώς η προοπτική no deal αυξάνεται» η JPMorgan προσδιορίζει ως βασικό σενάριο την ανάδειξη του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία τον Σεπτέμβριο. «Ο Μπόρις Τζόνσον αναδεικνύεται πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου βασισμένος σε πλατφόρμα για έξοδο χωρίς συμφωνία. Η Ε.Ε. απορρίπτει το κεντρικό του αίτημα για απόσυρση του backstop από τη Συμφωνία Αποχώρησης» αναφέρει η τράπεζα. «Η Βουλή αρχίζει διαδικασία πίεσης προς τον Τζόνσον να επιδιώξει νέα πάραταση του Άρθρου 50 και ο Τζόνσον προκηρύσσει γενικές εκλογές» συμπληρώνει. 

Στη βάση αυτού του σεναρίου το Brexit αναβάλλεται τουλάχιστον έως τα τέλη Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις γενικές εκλογές και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *