Ποιες παραλίες να επισκεφθείτε στη Σαντορίνη

Ποιες παραλίες να επισκεφθείτε στη Σαντορίνη

Αναρωτιέστε ποιες παραλίες να επισκεφθείτε στη Σαντορίνη; Συγκεντρώσαμε τις πιο διάσημες και ενδιαφέρουσες παραλίες – Santorini private tour – που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας τις περιγράψουμε παρακάτω. Το όμορφο νησί της Σαντορίνης το οποίο είναι γνωστό για τα ηλιοβασιλέματά του και τα υπέροχα σοκάκια της Οίας έχει έναν μεγάλο αριθμό παραλιών που αξίζει να δείτε.

Είτε ταξιδεύετε μόνοι, είτε με φίλους ή με την οικογένειά σας, μπορείτε να κάνετε μια εξόρμηση σε κάποιες από τις παρακάτω παραλίες και να κολυμπήσετε στα νερά τους. Ταξιδέψτε μαζί μας και ανακαλύψτε τις παραλίες του νησιού.

Κόκκινη παραλία

Όπως φυσικά υπονοεί και το όνομά της, η Κόκκινη παραλία αποτελείται από κόκκινα βράχια και χώμα που την περιβάλλουν. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό και κόβει την ανάσα των επισκεπτών από την πρώτη στιγμή που αντικρίζουν την παραλία.

pies-paralies-na…te-sti-santorini/ ‎0

Είναι μια παραλία που αξίζει απίστευτα να την επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε στο νησί καθώς εκτός από τα κόκκινα βράχια τα οποία είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής έκρηξης, έχει επίσης θερμές πηγές και πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Είναι ιδανικό μέρος και για οικογένειες καθώς είναι μεγάλη και έχει άπλετο χώρο και πιστεύουμε πως θα εντυπωσιάσει τα μικρά παιδιά.

Στην παραλία θα βρείτε έναν μικρό αριθμό από ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και λίγο χώρο για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα. Για να είσαστε σίγουροι ότι θα βρείτε χώρο καλό θα ήταν να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί.

Αμμούδι

Το Αμμούδι δεν είναι ακριβώς παραλία, είναι ένας μικρός κόλπος ο οποίος είναι γραφικότατος. Αξίζει να πάτε εκεί για να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης καθώς υπάρχουν πολλές ταβέρνες και μαγαζιά. Για να φτάσετε στο Αμμούδι μπορείτε είτε να ακολουθήσετε τα 200 σκαλοπάτια από την Οία είτε να ακολουθήσετε το δρόμο με το αυτοκίνητο.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα και κανένας δε θα σας εμποδίσει να κολυμπήσετε απλώς δε συνηθίζεται.

Περίβολος

Στην παραλία αυτή, θα βρείτε κάποια από τα διασημότερα παραλιακά μαγαζιά του νησιού. Αυτό καταλαβαίνετε ότι προσελκύει πολύ νέο κόσμο καθώς τα beach bar παίζουν δυνατά τη μουσική καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και προσφέρουν κοκτέιλ και άλλα νεανικά ποτά.

Το πάρτι κρατάει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ οπότε δεν είναι το ιδανικό μέρος για οικογένειες ή ηλικιωμένους. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης και ορισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες και ταβέρνες.

Περίσσα

Η Περίσσα είναι από τις πιο μεγάλες παραλίες του νησιού και μπορείτε να την προτιμήσετε εάν επιθυμείτε την άνεση. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και μαγαζιά από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε αναψυκτικά και σνακ.

Είναι μια από τις δυο παραλίες της Σαντορίνης η οποία έχει γαλάζια σημαία.

pies-paralies-na…te-sti-santorini: ‎ 3

Βλυχάδα

Άλλη μια εξαιρετική επιλογή παραλίας είναι η Βλυχάδα. Συνδυάζει κοσμικότητα με απομόνωση και προσφέρει πολλές επιλογές. Στη Βλυχάδα θα βρείτε μικρά μαγαζιά και καφετέριες καθώς και ένα μικρό λιμάνι που δένουν πλοία αναψυχής.

Η παραλία έχει λεπτή σκούρα άμμο και βότσαλα και είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη. Στην αρχή λοιπόν θα βρείτε χώρο για να κάνετε το μπάνιο σας σε μαγαζί ενώ αν προχωρήσετε θα βρείτε άμμο για να στήσετε τη δική σας ομπρέλα και να είσαστε πιο απομονωμένοι.

Άλλη μια παραλία που μπορεί άνετα να επισκεφθεί μια οικογένεια καθώς και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.

Άσπρη παραλία

Η άσπρη παραλία θυμίζει σεληνιακό τοπίο και μπορεί κανείς να τη βρει μόνο μέσω θάλασσας καθώς δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά. Είναι ένα τοπίο που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό τουρίστα. Μπορείτε να βρείτε λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά θα πρέπει να φέρετε μαζί σας φαγητό και νερό καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη καντίνα.

Μαζί με την κόκκινη παραλία είναι η πιο γνωστές παραλίες του νησιού και αυτό φαίνεται από τον αριθμώ των τουριστών που τις επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

pies-paralies-na…te-sti-santorini: ‎ 2

Καμάρι

Η δεύτερη παραλία η οποία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία είναι το Καμάρι. Μια εξαιρετική παραλία με πολλές καφετέριες, ταβέρνες, παραλιακά μαγαζιά καθώς και φούρνους, μηχανήματα τράπεζας ακόμα και ιατρικό κέντρο. Είναι πλήρως οργανωμένη και πολύ δημοφιλής στους τουρίστες.

Αποτελείται από μαύρη άμμο και πεντακάθαρα νερά όπου εσείς και η οικογένειά σας μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι. Είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς που ταξιδεύετε με την οικογένειά σας και μικρά παιδιά. Αποτελεί κοσμοπολίτικη περιοχή και είναι καλή επιλογή να μείνετε κοντά στην περιοχή και όχι στα Φηρά ή την Οία οι οποίες ασφυκτιούν από κόσμο.

Μονόλιθος

Η πιο family-friendly παραλία του νησιού είναι ο Μονόλιθος καθώς διαθέτει ναυαγοσώστη, παιδική χαρά και ρηχά νερά. Ιδανική λοιπόν για τις οικογένειες και τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες της Σαντορίνης. Είναι απόλυτα οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ο κύριος λόγος όμως που είναι κατάλληλη για οικογένειες είναι ότι έχει άμμο και όχι πέτρες.

Στην παραλία θα βρείτε επίσης και ταβέρνες, μίνι μάρκετ και γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα για βόλεϊ στην παραλία. Προτιμήστε την λοιπόν!

Ακρωτήρι

Για το τέλος αφήσαμε την πιο απομονωμένη παραλία του νησιού. Για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν και να μη συνωστίζονται προτείνουμε το Ακρωτήρι. Δεν είναι διαδεδομένη αλλά διαθέτει ταβέρνες και είναι γραφική. Επισκεφθείτε την εάν ήρθατε στη Σαντορίνη για ήσυχες διακοπές!

Δείτε περισσότερα για Santorini tours

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *