Λονδίνο: Εγκληματική φθορά σε πίνακα του Πικάσο

[ad_1]

Για εγκληματική φθορά κατηγορείται άνδρας που προκάλεσε ζημιά σε πίνακα του Πικάσο, στην Πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου.  

Το έργο «Μπούστο γυναίκας» τού Ισπανού ζωγράφου έχει απομακρυνθεί, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης το έσκισε. Στο Ειρηνοδικείο του Καμπεργουέλ Γκριν, ο 20χρονος Shakeel Massey από το Βόρειο Λονδίνο αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες. Μετά την άρνηση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, παραμένει προφυλακισμένος μέχρι την ακροαματική διαδικασία, που έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου.  

Λονδίνο: Εγκληματική φθορά σε πίνακα του Πικάσο

Σύμφωνα με την Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του, Ντόρα Μάαρ. Οι υπεύθυνοι της Πινακοθήκης δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση του έργου.

Λονδίνο: Εγκληματική φθορά σε πίνακα του Πικάσο

«Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή», αρκέστηκε να αναφέρει, μονάχα, εκπρόσωπος της Πινακοθήκης. «Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



[ad_2]

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *